Kinesitherapie valt onder paramedische beroepen met als voornaamste doel functiebehoud, functieverbetering of functieherstel in de verschillende lichamelijke stelsels van het menselijk lichaam en dit van jong tot oud.

Onze doelstelling als kinesist zijn

Onze specialiteiten liggen voornamelijk in volgende stelsels

Onze professionele zorg omhelst volgende aspecten

De k-PNI of klinische psycho-neuro-immunologie is een sterk groeiende wetenschap die via zachte, natuurlijke, maar wetenschappelijk onderbouwde interventies op zoek gaat naar de oorzaak van jouw klachten of ziekte… want daar ligt de oplossing.

Het symptoom is het symptoom en de oorzaak is de oorzaak.

De k-PNI wordt ook wel omschreven als de wetenschap van de film, omdat het in de zoektocht naar de echte oorzaak van jouw klachten steeds jouw levensfilm terugspoelt. Zo zien we dat een vergeten probleem uit het verleden (bijvoorbeeld een virale of bacteriële belasting, onopgeloste stress, een trauma) vaak de start was voor het ontstaan van jouw klachten. En net dit gaan we samen met jou uitzoeken, om zo de wortel van het probleem aan te pakken… en niet enkel het symptoom.

Verwacht het onverwachte

Er bestaat geen standaard behandeling; het is altijd anders. Waar traditionele therapeuten de klacht behandelen, doen wij het andersom: we behandelen wie jìj bent, met uw klacht. De klinische psycho-neuro-immunologie zal je nieuwe inzichten aanreiken om terug controle te krijgen over je leven en je gezondheid. Een kleine verandering in lifestyle, voeding, beweging maakt vaak een groot verschil…. Zou bijvoorbeeld 5 keer per dag eten dan toch iets te maken hebben met chronische lage rugpijn en een burn-out?

Elk probleem is gedoemd om opgelost te worden

Vele aandoeningen zijn oplosbaar, daar gaan we als k-PNI-therapeut vanuit. We stellen ons steeds de vraag: “waarom zou iets niet meer op te lossen zijn?”. In het menselijk lichaam is er continu interactie aan de gang tussen het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het hormonaal systeem, de psyche, etc. Deze interacties zijn werkingsmechanismen die het lichaam gebruikt als strategie bij een onopgeloste wonde. Net deze verstoorde werkingsmechanismen brengen we in kaart: laaggradige ontsteking, insulineresistentie, cortisolresistentie. Want, als deze werkingsmechanismen niet tijdig uitgezet worden, kan dit leiden tot chronische ziektes zoals CVS, burn-out, hernia’s, auto immuunziektes, depressies, en vele andere aandoeningen.

Deep learning als therapie

“Deep learning” is binnen de k-PNI een belangrijk onderdeel van de behandeling. Wanneer je niet weet hoe het komt dat je hebt wat je hebt, is het moeilijk om het op te lossen. En dus leggen we je het uit tot je het begrijpt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het aanreiken van kennis en inzicht direct rust geeft aan ons immuunsysteem, de stressassen en de hersenen. Het exact begrijpen van je klacht en de wetenschappelijke onderbouwing over hoe we het gaan oplossen, is een eerste belangrijke stap in uw genezing.

Harde feiten, zachte aanpak

De k-PNI is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, ondersteund door duizenden wetenschappelijke artikels en onderzoek door toonaangevende instituten en universiteiten. De wetenschap is dus ‘hard’ onderbouwd maar de therapie bestaat uit zachte (geen operatieve) interventies. We gebruiken hierbij lifestyle- en bioritme aanpassingen, voeding in al zijn vormen, bewegingscoaching, sociale interventies en eventueel kruiden en voedingssupplementen om ons natuurlijk genezingsproces weer optimaal te laten functioneren. Hierbij kijken wij bijvoorbeeld niet enkel naar de soort voeding maar ook naar voedingsfrequentie, tijdstip van voedingsinnames, vastenperiodes en bewegingsmomenten in relatie tot voeding.

Osteopathie

Osteopathie is een therapeutische en diagnostische manuele benadering, dus met de handen uitgevoerde methode. Onderzoek en behandeling vinden plaats vanuit een totaalbenadering van de klacht. Daartoe worden het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten en spieren), het orgaansysteem (inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel) en het craniosacrale systeem (schedelbotten, hersenvliezen, ruggenmergsvlies en hersenvochtcirculatie) onderzocht op bewegingsverlies. Uitgangspunt hierbij is dat het lichaam een eenheid is. De drie genoemde systemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu.

Principes en identiteit van de osteopathie

Osteopathie is gebaseerd op de kennis van:

Hieronder verstrekken we wat meer informatie over enkele eigenschappen van de osteopathie. Ze zijn niet exclusief voor ons beroep alleen, maar maken wel deel uit van haar conceptueel kader en haar identiteit:

Maak een afspraak

Je kan een afspraak maken bij onze collega Jessy Raets voor deze therapie. Zij is osteopate in opleiding.

Het is nogmaals duidelijk naar voor gekomen tijdens de corona pandemie, dat de algemene gezondheid van de mens niet optimaal is en een duidelijke risicofactor is om ernstig ziek te worden na of bij een infectie van een virus of bacterie. VOORKOMEN IS DUS BETER DAN GENEZEN … Daarom is het noodzakelijk om dagelijks te bewegen, fitnessen of sporten om je hersenen te laten weten dat je lichaam beschikt over een bewegingsapparaat

stay healthy

We blijven het belangrijk vinden dat mensen onder begeleiding blijven sporten van deskundigen. Daarom dat onze coaches regelmatig bijscholingen en opleidingen volgen om hun kennis uit te breiden zodat ze u nog beter kunnen bedienen van kwaliteit.

Het concept

Anders dan vroeger hebben we hier een INNOVEREND en BAANBREKEND concept ontwikkeld. In plaats van een work-out / trainingsplan van 6 weken, krijg je nu DAGELIJKS een nieuwe work-out aangeboden. De work-outs zullen dagelijks aangepast worden en telkens rond een ander thema. Variërend tussen kracht, lenigheid, uithouding, snelheid en coördinatie.
Hoe gaan we te werk? Alles hangt af van hoeveel x/week u als klant wil komen bewegen bij MTCA. Hoeveel tijd heeft u beschikbaar per week om te komen bewegen? We begrijpen maar al te goed dat u met een all-in formule niets bent als u slechts 1x per week wil of kan komen sporten. Daarom hebben we volgend systeem uitgekiemd voor u!

Bewegen a la carte

Je kan 1x per week komen bewegen. Je zal de work-out dagelijks kunnen terugvinden op het bord. Door onze coaches zullen de oefeningen toegelicht worden.

Fitness a la carte

Je kan 2x per week komen fitnessen. Twee verschillende work-outs per week, uitgelegd en voor gedaan door onze trainers.

Sporten a la carte

Je kan alle dagen komen sporten bij MTCA. Alle dagen zal er een andere work-out voorgeschreven worden volgens de nieuwe methode. Aan afwisseling en begeleiding geen gebrek tijdens

Wil je liever intensiever begeleid worden en verkies je voor een personal trainer, dan kan dat ook. De PT zal met u bespreken waar uw wensen en verwachtingen liggen, maar ook kijken naar eventuele lichamelijke klachten.
Middels de eerste kennismakingstrainingen kan uw niveau ingeschat worden, om van daaruit gericht te gaan trainen voor uw doelen

Er wordt een gedetailleerd plan opgemaakt in samenspraak met u. Uw lichaamssamenstelling wordt in kaart gebracht en we gaan gericht aan de slag in 1 op 1 trainingen van 60 minuten.

Personal Training

Small Group Training voor bedrijven of privé personen.

Wil je samen met collega’s komen sporten of met een groepje vrienden? Dat kan ook. We stellen graag onze locatie en trainers ter beschikking om voor u een op maat gemaakt concept samen te stellen, binnen onze mogelijkheden.

Bent u minimaal met 4 personen, dan kan u een uurtje samen komen sporten op vaste afspraak.

Challenge Yourself

Crossgym

CrossGym is een sport, waarbij de trainingen bestaan uit constant gevarieerde, functionele bewegingen die tegen een zo hoog mogelijke intensiteit dienen uitgevoerd te worden. Het fijne aan deze sport is dat het invloed heeft op alle lichamelijke eigenschappen die belangrijk zijn voor het behouden van uw GEZONDHEID. Met name kracht, uithouding (conditie), lenigheid (souplesse), snelheid en coördinatie.

De trainingen, lessen en WOD’s (workout of the day) bestaan uit combinaties van oefeningen die telkens een ander onderdeel aanstippen van deze lichamelijke eigenschappen. Bovendien worden de oefeningen aangepast aan elke individu, zodat iedereen op zijn niveau verantwoord kan trainen en maximaal resultaat kan halen.

Starten met CrossGym doe je het beste met een proefles, dan weet je of deze fantastische sport iets voor u is. Stuur ons een berichtje via het contactformulier en laat ons weten wanneer het u het beste uitkomt om een keertje te proberen.

cOREFIT

Corefit is een les opgebouwd rond het verstevigen van buik, rug en bilspieren en dit steeds gecombineerd met een stukje conditie en algemene kracht (Total Body).
Je kan altijd meedoen met een proefles, om te kijken of Corefit je “ding” wel is. Oefeningen worden aangepast aan het individu. Je kan dus gerust meedoen met een les, waar ook mensen aan deelnemen die al jaren corefit doen.

Kidsfit & Teensfit

Een groepsles op maat van onze kinderen waar we werken aan hun mobiliteit door middel van stabilisatie en conditie oefeningen. Kinderen terug leren bewegen op een leuke, speelse manier om de algemene motoriek, souplesse en basiskracht te verbeteren.

ZITTEN IS HET NIEUWE ROKEN … ook voor onze kinderen!

Onze dag bestaat voor 80% uit zit momenten. We starten de dag aan de ontbijttafel, stappen de auto in en brengen onze kinderen naar school. Daar zitten ze tot de middag achter hun lessenaar met een korte onderbreking om 10u. Als het middag is wandelen ze van hun lessenaar naar de refter, waar ze zittend hun boterhammetjes opeten. Nog even terug naar de schoolbanken om dan terug naar huis te rijden, huiswerk te maken en de tablet of televisie aan te zetten. Avondeten, nog wat tablet of TV kijken en dan gaan slapen. Ik wil niet iedereen over dezelfde kam scheren, maar toch … ik denk dat dit voor ieder van ons zeer herkenbaar is.
Het advies van de WHO om dagelijks een half uurtje te bewegen is ruim onvoldoende om de negatieve gevolgen van dit langdurig zitten te doorbreken. Elk uur zouden we een 3-tal minuutjes intensief moeten springen – lopen – trap op/af lopen – pompen – kniebuigingen maken -… zodat onze hartslag minimaal boven de 100 bpm komt. Alleen dan doorbreken we dit zittend patroon en de negatieve gevolgen ervan. Haalbaar toch of niet soms ?!

Individuele coaching

Het idee om een specifieke les voor kinderen te organiseren, kwam mede door het toenemend aantal kinderen met houdingsklachten en problematieken in onze praktijk. Door eenvoudige stabilisatie, stretching en mobilisatie oefeningen boekten we vrij snel resultaat. Op vraag van de ouders hebben we dan een eerste lessenreeks ingericht, zodat kinderen preventief konden verder werken aan hun gezondheid. De eerste lessenreeks was meteen een voltreffer. 9 kinderen hadden zich aangemeld voor de eerste lessen reeks. SUPER!

De groepjes houden we bewust klein (max. 8 deelnemers) zodat er voldoende ruimte is voor individuele coaching. Bij de aanvang van een lessenreeks gaan we ook een aantal parameters na die de opvolging en progressie van uw kind in kaart brengen. Zo meten we het zijn/haar lichaamslengte, lichaamsgewicht, vet%, de lenigheid, de kracht,…

De KIDS FIT lessen gaan door telkens op donderdag van 16u00 tot 16u50 voor de kinderen tussen 7 en 12 jaar. De TEENS FIT lessen gaan door telkens op vrijdag van 17u30 tot 18u20 en van 18u30 tot 19u20 voor de kinderen tussen 12 en 17 jaar.

Kostprijs voor 10 lessen is €90,00 per deelnemer.

Hebt u nog vragen of wenst u in te schrijven dan kan u een mailtje sturen naar info@mtca.be of telefonische contact opnemen met Bart Strybos op het nummer 0498/44.11.53

naar boven